RECEPT: ŠPAGETY S PESTOM Z MEDVEDIEHO CESNAKU

Špagety s pestom z medvedieho cesnaku

Medvedí cesnak (Allium ursinum) je zdravá a chutná bylinka, ktorá rastie skoro na jar vo vlhších lesoch po celej Európe a v časti Ázie. Jeho výrazná vôňa, korenistá chuť a liečivé účinky sú známe už tisícky rokov. Naši predkovia ho hojne využívali v kuchyni a pri liečbe mnohých ochorení. Ak ho máte radi, tak vám prinášame zaujímavý recept.

Suroviny (na 2 porcie):

  • 250 g špagiet
  • 1 menšia cuketa
  • hrsť medvedieho cesnaku
  • 3 PL olivového oleja
  • hrsť orieškov (píniové alebo kešu)
  • 1 PL parmezánu
  • korenie
  • soľ

Postup:

  1. Cestoviny uvaríme podľa návodu na obale.

2.Pripravíme si čerstvé pesto. Medvedí cesnak umyjeme a dáme do mixéra. Rozmixujeme ho na požadovanú konzistenciu spolu s opečenými píniovými orechmi alebo kešu, olivovým olejom, parmezánom a soľou podľa chuti.

3.Cuketu spracujeme škrabkou na plátky, osolíme, okoreníme a pokvapkáme olivovým olejom.

4.Uvarené špagety zmiešame s pripraveným pestom z medvedieho cesnaku. Servírujeme na tanier a dozdobíme pripravenou cuketou.

You Might Also Like