RECEPT: LAHODNÉ A ZDRAVÉ SUŠIENKY Z OVSENÝCH VLOČIEK

Ingrediencie (cca 25 sušienok):

  • 100 g mletých ovsených vločiek (ovsené vločky môžete nahradiť pohánkovými, ryžovými alebo inými vločkami)
  • 100 g mandľovej múky
  • 1 ČL kypriaceho prášku do pečiva
  • 100 g masla
  • 90g trstinového cukru (jemne mletého alebo s vysokým podielom melasy)
  • 1 vajce
  • 2 PL arašidového masla (môžete nahradiť mandľovým alebo lieskovo – orieškovým maslom)
  • horká čokoláda na poliatie

Postup:

V miske zmiešame mleté ovsené vločky, mandľovú múku a kypriaci prášok do pečiva. Pridáme cukor, na kocky nakrájané maslo izbovej teploty, vajíčko a arašidové maslo. Rukou vymiešame na hladké kompaktné cesto. Z cesta si po kúskoch vygúľame guľky, ktoré dlaňou sploštíme na menšiu placku, teda sušienku. Sušienky poukladáme na plech vyložený papierom na pečenie a vložíme do vyhriatej rúry. Pečieme pri 170 °C cca. 15 minút.

k sú sušienky upečené, vytiahneme ich z rúry a necháme vychladnúť. Medzitým si v miske nad vodnou parou roztopíme čokoládu. Roztopenou čokoládou polejeme sušienky

You Might Also Like