RECEPT: FANTASTICKÝ CVIKLOVÝ ŠALÁT S FETA SYROM

Cvikla síce  patrí k tým sladším druhom zeleniny, nemali by sme ju však vynechávať zo svojho jedálnička ani v redukčných nízko sacharidových diétach. Je to totiž zelenina s množstvom hodnotných nutričných látok. Obsahuje veľa draslíka, železa, horčíka a vitamínov C, B1 a B2. Vďaka vysokému obsahu antioxidantov napomáha pri prevencii rakoviny. Hlavný dôvod prečo by sme ju mali jesť  je, že chutí skvelo samotná a aj v kombinácii so slaným kozím syrom, orieškami, špenátom a medom.

Čo potrebujeme:

  • 2 ks stredne veľká cvikla
  • 3-4 hrste baby špenátu
  • 1 balenie kozieho syru
  • 1 hrsť píniových orieškov
  • olivový olej
  • soľ
  • farebné korenie
  • tymian
  • citrónová šťava
  • med

Postup:

Cviklu uvaríme vo vode v celku spolu s tymianom, ktorý zneutralizuje jej zemitú chuť.

Po vychladnutí ju nakrájame na tenké plátky alebo malé kocky.

Špenát zmiešame s olivovým olejom, citrónovou šťavou a dochutíme soľou a farebným korením.

Na špenát položíme nakrájanú cviklu a kozí syr.

You Might Also Like