Ste milovníkmi hranoliek ale popri chudnutí si ich nemôžete samozrejme dovoliť? Máme pre Vás zdravšiu formu, ktorú môžete jesť bez výčitiek!

Hranolky – jedlo, ktoré poznáme z reštaurácií rýchleho občerstvenia. Keď prechádzate okolo fastfoodu, je niekedy ťažké odolať pokušeniu, ale vieme, že vo fast foodový jedle nič dobrého a užitočného nenájdeme.

Väčšina z nás tam ale stále chodia a privádza tam aj svoje deti. Rozhodli sme sa ponúknuť vynikajúcu alternatívu – domáce hranolky, ktoré sa pripravujú bez oleja. Takže môžete zdravo rozmaznávať svoju rodinu.

 Prísady:

5 – 7 mladých zemiakov

2 vajcia (pridajú proteín)

Soľ, sladká mletá paprika, čierne korenie (podľa chuti)

Príprava:

  1. Olúpte a umyte zemiaky. Nakrájajte ich na 1 cm hrubé kúsky
  2. Vyšľahajte vajíčko do miernej peny, pridajte soľ, papriku a korenie a zamiešajte
  3. Zemiaky dajte do misy a dôkladne ich zalejte nachystanú zmesou, poriadne premiešajte. Každý kúsok musí byť pokrytý
  4. Predhrejte rúru na 200 – 220 stupňov. Hranolky rovnomerne rozprestrite na plech vyložený papierom na pečenie. Pečte 8 – 10 minút, potom odstráňte papier a pečte do ružovo – zlatej farby

Chvíľku počkajte, než hranolky vychladnú a teraz si ich môžete vychutnať chrumkavé a lahodné. Zdieľajte tento recept bez oleja a tuku so svojimi priateľmi!

You Might Also Like