Držíte delenú stravu? Viete, aké sú jej výhody a nevýhody? Ak nie, tu je pár informácii, ktoré by ste mali určite vedieť.

Jednou z najpopulárnejších diét, ktorá má väčšinou kladné ohlasy je Delená strava. Je ale naozaj aj efektívna pri chudnutí? Alebo je to len ďalšia zo zaručených diét. Priblížme si ju trošku bližšie. Základom tejto diéty je správna kombinácia potravín, pomocou ktorých dosiahnete efektívnejšie spaľovanie tukov a zrýchlenie metabolizmu.

Prvá skupina „Kyslé potraviny“ – bielkoviny: mäso, hydina, ryby, syrové výrobky, niektoré druhy ovocia.

Druhá skupina „Neutrálne potraviny“ – väčšina zeleniny: hrach, uhorky, špenát, rajčina, šunka, údené ryby, maslo.

Tretia skupina „Zásadité potraviny“ – chlieb, cestoviny, koláče, cukor, zemiaky, mrkva, banány…

Kombinovať je možné prvú skupinu s druhou neutrálnou skupinou. Zakázané je ale kombinovať prvú s druhou skupinou.

Aké sú výhody?

Je to relatívne nenáročná diéta, ktorá v podstate od Vás vyžaduje aby ste kombinovali správny druh potravín a tým dosiahli efektívnejšie spaľovanie tukov a zrýchlenie metabolizmu. V podstate je dovolene konzumovať skoro všetky potraviny. Nezabúdajte skombinovať držanie tejto diéty spolu s pohybom a držania pitného režimu, ktorý je ako pri každom programe na chudnutie veľmi dôležitý. Doporučené je aby ste jedli približne každé dve alebo tri hodiny v správnom poradí podľa jedálnička. To znamená že nezostanete úplne hladný ako pri iných drastických plánoch na chudnutie.

Nevýhody ?

Striktne musíte dbať na dodržiavanie kombinácie potravín. Nemôžete si vychutnať napr. pečené kuriatko s ryžou, jedine oddelene. Vysoké nebezpečenstvo jojo efektu. Ako náhle dosiahnete vytúžený cieľ zhodených kíl a presedláte na bežnú stravu, pomaly ale isto sa dostaný zhodená váha naspäť a je vysoká pravdepodobnosť, že ešte vo Väčšom merítku.

You Might Also Like