Diabetický kinder rez na ktorom si pochutí každý! Ľahká príprava a o to lepšia chuť! Určite ho musíte vyskúšať.

Plátok mlieka a ďalšie mliečne dezerty sú naše obľúbené, ale ak bojujete s diabetom, alebo len chcete jesť potraviny bez cukru , tiež si môžete dopriať tohto lahodného potešenie! Pokiaľ máte radi kinder rezy a chcete si ich dopriať, tak táto varianta je presne pre Vás neobsahuje cukor, takže vhodné do diéty, či pre ľudí čo trpia diabetom.

INGREDIENCIE

  • 13 gramov múky zníženého obsahu sacharidov 2 g horký kakaový prášok
  • 10 g brezového cukru
  • 1 malý pohárik obyčajného jogurtu
  • 6 vajec
  • 1 dl olej
  • 1 lyžička prášku do pečiva
  • 1 čajová lyžička sódy bikarbóny
  • 1 lyžička škorice
  • 1-1 a pol lyžičky muškátového orieška a vanilkovej drene
  • 1 štipka soli

PRÍSADY PRE NÁPLŇ

  • 550 ml mlieka 750 ml smotany na šľahanie
  • 50 g želatíny
  • tekuté sladidlo
  • vanilkový extrakt

PRÍPRAVA

  1. Preosejte suché prísady do misky – múku, kakaový prášok, soľ, prášok do pečiva, sódu bikarbónu a korenia. Oddeľte vajcia. Zmiešajte žĺtok a Břízová cukor, do bielej zmesi. Pridajte jogurt a olej a premiešajte dobre, a potom vmiešajte do múčne zmesi.
  2. Bielok vyšľaháme do peny a jemne vmiešame do múčneho cesta. Narovnajte papier na pečenie na plech (25 * 35 cm) a pečte v predhriatej rúre pri teplote 180 stupňov, asi 35 minút.
  3. Po odstránení plechu z rúry nechajte vychladnúť cesto, otočte plech dnom nahor a vytiahnite papier na pečenie s cestom a rozpoľte ho na polovicu. Nechajte úplne vychladnúť. Krém pripravíte takto: ohrejte mlieko, sladidlo, vanilku a želatínu. Zahrejte až do úplného rozpustenia. Necháme vychladnúť. Je dobré, keď zmes začne hustnúť. Krém sa mieša až do tuhej a zmiešajú, mliečna zmes sa potom ochutí sladidlom.
  4. Vložte jednu polovicu korpusu na plech, pokryte krémom a priklopte druhou vrstvou korpusu. Umiestnite do chladničky na pár hodín a po stuhnutí rozkrájajte na rezy.

You Might Also Like