Diabetický kinder rez na ktorom si môže pochutiť naozaj každý! Vyskúšajte tento úžasný zdravý recept.

Plátok mlieka a ďalšie mliečne dezerty sú naše obľúbené, ale ak bojujete s diabetom, alebo len chcete jesť potraviny bez cukru , tiež si môžete dopriať tohto lahodného potešenia! Pokiaľ máte radi kinder rezy a chcete si ich dopriať, tak táto varianta je presne pre Vás neobsahuje cukor, takže vhodné do diéty, či pre ľudí čo trpia diabetom.

INGREDIENCIE

  • 13 gramov múky zníženého obsahu sacharidů2 g horký kakaový prášok10 g brezového cukru

    1 malý pohárik obyčajného jogurtu

    6 vajec

    1 dl olej

    1 lyžička prášku do pečiva

    1 čajová lyžička sódy bikarbóny

    1 lyžička škorice

    1-1 a pol lyžičky muškátového orieška a vanilkovej drene

    1 štipka soli

PRÍSADY PRE NÁPLŇ

  • 550 ml mléka750 ml smotany na šľahanie50 g želatíny

    tekuté sladidlo

    vanilkový extrakt

Príprava:

Preosejte suché prísady do misky – múku, kakaový prášok, soľ, prášok do pečiva, sódu bikarbónu a korenia. Oddeľte vajcia. Zmiešajte žĺtok a Břízová cukor, do bielej zmesi. Pridajte jogurt a olej a premiešajte dobre, a potom vmiešajte do múčne zmesi.

Bielok vyšľaháme do peny a jemne vmiešame do múčneho cesta. Narovnajte papier na pečenie na plech (25 * 35 cm) a pečte v predhriatej rúre pri teplote 180 stupňov, asi 35 minút.

Po odstránení plechu z rúry nechajte vychladnúť cesto, otočte plech dnom nahor a vytiahnite papier na pečenie s cestom a rozpoľte ho na polovicu. Nechajte úplne vychladnúť. Krém pripravíte takto: ohrejte mlieko, sladidlo, vanilku a želatínu. Zahrejte až do úplného rozpustenia. Necháme vychladnúť. Je dobré, keď zmes začne hustnúť. Krém sa mieša až do tuhej a zmiešajú, mliečna zmes sa potom ochutí sladidlom.

Vložte jednu polovicu korpusu na plech, pokryte krémom a priklopte druhou vrstvou korpusu. Umiestnite do chladničky na pár hodín a po stuhnutí rozkrájajte na rezy.

You Might Also Like