Čo sa stane s vašim telom, keď pijete jablčný ocot s medom na lačný žalúdok v ranných hodinách? My to vieme.

Prečo piť jablkový ocot a med?

Jablčný ocot obsahuje niektoré vitamíny B1, B2 a B6; biotín; kyselina listová; niacín; kyselina pantoténová; a vitamín C. Tiež obsahuje malé množstvo minerálov sodíka, fosforu, draslíka, vápnika, železa a horčíka. Jablčný ocot môže tiež obsahovať značné množstvo kyseliny octovej a kyseliny citrónovej acid.via WebMD

Med je sladký sirup vyrobený včelami. Obsahuje draslík, vápnik, horčík, železo, meď a zinok, tiež vitamíny, vrátane vitamínu C, tiamín, riboflavín, kyselinu nikotínovú, vitamínu B6 a kyselinu pantoténovú. Čím tmavší a menej spracovaný med, tým viac živín.

Tu je len niekoľko príkladov výhod:

  • Odstraňuje bolesť kĺbov
  • Lieči pálenie záhy
    • Pomáha pri trávení a zápche
    • Znižuje hladinu cholesterolu
  • Znižuje krvný tlak,
    • pomáha chudnutiu
    • Zmierňuje bolesti hrdla
    • zvyšuje energiu
    • Eliminuje zápach z úst
    • Znižuje zápal

AKO PRIPRAVIŤ ?

Zloženie:

  • 1 čajová lyžička surového medu
    • 1 lyžica jablčný ocot
    • 1 šálku vody

Inštrukcie:

  1. Zmiešajte všetky ingrediencie do vysokého pohára a pred raňajkami vypite aspoň 20 minút.
  2. Neváhajte a pite viac vody.

You Might Also Like