Chren urýchľuje metabolizmus, znižuje únavu a stimuluje vývoj dobrých baktérií v črevách. Vyrobte si aj vy tento úžasný nápoj.

Brušný tuk je jedným z najťažších tukov, ktorý môžete stratiť. Dokonca aj keď ste strava, tento tvrdohlavý tuk môže často zostať a je často škodlivý pre vaše zdravie.

Tento sirup vám môže pomôcť dosiahnuť to, rovnako ako zbaviť nadbytočnej vody z tela. Taktiež vám pomôže zlepšiť videnie, sluch a pamäť.

Chren, ako hlavná zložka obsahuje veľa vitamínu C, draslíka, vitamínov B1 a B6, vitamínu B2, železa, ako aj horčíka a fosforu.

Chren urýchľuje metabolizmus, znižuje únavu a stimuluje vývoj dobrých baktérií v črevách.

Zloženie:

  • 125 g čerstvého chrenu
  • 4 citróny
  • 3 lyžice medu
  • 2 čajové lyžičky škorice
  • 2 cm koreň zázvoru

Príprava:

Najprv zmiešajte zázvor a chren v mixéri. Potom pridajte citrónovú šťavu do zmesi a zmes ju premiešajte ďalších 3 minúty. Zmiešajte, kým nemáte dobrú zmes, vložte do pohára a vezmite jednu lyžičku dvakrát denne pred jedlom alebo pred cvičením. Konzumujte ju 3 týždne a potom urobte pauzu 7 dní.

Prínosy chrenu pre zdravie

Korene a listy chrenu sú časti tejto rastliny, ktoré pre nás majú najväčší zdravotný prospech. Je to nádherná zelenina, ktorá sa už mnoho rokov používa na liečbu a prevenciu rôznych chorôb. Křen je známy tým, že má desaťkrát viac glukozionátov než brokolica. To znamená, že nemusíte konzumovať veľké množstvo tejto zeleniny, aby ste získali zdravotné výhody, a len jeden dub na steak by mal robiť pekne.

Glukozinoláty sa tiež nazývajú Armoracia rusticana a známe, že zvyšujú odolnosť tela voči rakovine a toxínom z prostredia. Tieto látky sú tiež silné antioxidanty, ktoré môžu zmierniť sínusové a respiračné stavy a sú prirodzené antibiotiká, ktoré inhibujú množstvo infekcií vďaka svojej schopnosti zbaviť sa baktérií a húb. Glukozinoláty zlepšujú prietok krvi a to je obzvlášť výhodné, pokiaľ ide o prívod krvi do niektorých infikovaných oblastí a je tiež veľmi užitočné pri odstraňovaní odpadu z tejto časti tela.

Zdravotné prínosy citrónu

Citrón má kyslá chuť, ale pri požití vytvára v tele zásadité prostredie. Toto dobre známe a široko používané exotické ovocie je populárne po celom svete vďaka jeho mnohým zdravotným výhodám. Spúšťa správnu funkciu pečene a je výborná pri rozpúšťaní kyseliny močovej a ďalších jedov, ktoré skvapalňujú žlč.

Tangeretin je fytonutrient prítomný v citrónovej kôre a ukázalo sa, že je účinný pri liečbe porúch mozgu vrátane Parkinsonovej choroby. Citrón tiež obsahuje veľké množstvo vitamínu C a iných antioxidantov, ktoré posilňujú imunitný systém a pomáhajú eliminovať rôzne baktérie. Je mimoriadne dôležité, aby ste konzumovali veľa ovocia a zeleniny, najmä v zimnom období, v období, keď fyzická aktivita klesá.

Zdravotné prínosy medu

Med je vysoko prospešná zložka, ktorú včely vytvárajú špecifickým spôsobom regurgitácie a odparovania nektáru od kvetov. Táto kvapalina má sladkú chuť a je mimoriadne bohatá na flavonoidy, špeciálne antioxidanty, ktoré znižujú riziko rakoviny a kardiovaskulárnych ochorení. Nedávny výskum ukázal, že med je užitočný pri liečbe vredov a bakteriálnej gastroenteritídy. Med je tiež veľmi užitočný, pokiaľ ide o boj proti kašľu a výskum uskutočnený na 110 deťoch ukázal, že pohánkový med je rovnako účinný pri zmierňovaní nočného kašľa ako dextrometorfanu.

You Might Also Like